woensdag 4 juli 2012

Wiebelbillenboogie

Voor morgen heb ik het prentenboek De wiebel-billen-boogie van zolder gehaald. Ik heb het in 2010 gekocht tijdens de kinderboekenweek.
Het boek gaat over mama die naar haar werk gaat en papa past op. Als papa oppast dan gaat het net even anders dan anders.
Het verhaal lokt uit om over gezelligheid/plezier te praten. Maar ook over samenspelen en hoe papa en de kinderen dit doen.
Ook het verhaal uitspelen hoort tot de mogelijkheden. Vooraf kan een indianen tooi gemaakt worden. Je laat de kinderen dan een band versieren met plakfiguren en veren uit papier knippen.


Ook erg leuk om het lied van de wiebelbillenboogie op het SMART Board te laten zien en lekker meedoen!Het verhaal is ook te zien op youtube en kan op deze manier herhaald worden.De RUG heeft een lesbrief gemaakt met veel handige lessuggesties

Het prentenboek is te downloaden in de LMDB

Bekijk de vertelplaten bij Bol.com

2 opmerkingen:

Kleuterspel zei

Leuke tip Hanneke, ik vind de wiebelbillenboogie zo'n lief boek! Het is stuk gelezen bij mij ;-)

Je zult het bijna niet geloven maar ik laat tegenwoordig elke dag een digiprentenboek zien.

Vandaag kwam er een kleuter met prachtige schelpen op school en ik dacht meteen aan Ko de kreeft versiert zijn huis. Even googelen en hopla, superleuk digprentenboek ;-) Nog een keer, nog een keer, riepen de kleuters ;-) Mijn dag was weer goed.

Hanneke Meinen zei

Haha ja zo begint het. Voordat je het weet kan je niet meer zonder je digibord. Ik ben nog heel zuinig op het boek geweest, het is nog als nieuw. Maar daar zal nu snel een eind aan komen:-)